oldmolly

Alla inlägg under februari 2010

Av oldmolly - 15 februari 2010 16:26

  En familjesaga med massor av gripande episoder, som berättar om fyra av ättens huvudpersoner.


När äldsta dottern kom hem med en ca. 4 månader gammal kattunge, var min första reaktion:

  • Vad tänker du på, du vet ju att lillasyster är allergisk mot katter. Ta ut den!

  • Men snäääälla mamma, det var någon som försökte dränka den. Kan den inte stanna i källaren till i morgon bara, så kanske vi hittar någon, som kan ta hand om den.

Men inte kunde lillasyster låta bli att gå och klappa på katten och till min stora häpnad och glädje, så reagerade hon inte på katten.

  • Vi behåller den, avgjorde jag. 

Katten fick namnet Kleopatra med arbetsnamnet Kleo och blev snart hela familjens kelgris även om hon officiellt tillhörde äldsta dottern. Hon utvecklade även en unik personlighet, som så många sköldspaddsfärgade katter. I Kleos fall tog det sig uttryck i att hon ”pratade”. Eller rättare sagt hon knorrade och grymtade. Frågade man, så fick man ett muttrade svar.

  • Hej Kleo! Har du varit ute?

  • Mrrrrr, hrf,mmrrrr, rmf, grrrrrr!

Vilket ska tolkas ungefär: Jo, tackar som frågar; men skippa struntpratet, nu vill jag ha mat.


När Kleo blev runt året, lät vi henne para sig med en stilig viltfärgad hane, vilket resulterade i två små, näpna tjejer. Den ena grårandig med röda inslag, den andra svart, vit och röd i stora rena fläckar. Den randiga fick namnet Lilla Mi och den andra Claudia. Lilla Mi fick så småningom flytta till egen familj på annan ort, medan Claudia fick stanna hemma och blev lillasysters katt.


Ett roligt minne var, när jag kom hem en morgon (jag jobbar natt) och det var vilt tumult i hemmet. Ungarna for runt i huset och försökte fånga en nötkråka, som Kleo hade släpat in genom kattluckan. Nötkråkan är en relativt stor fågel, ungefär som en kaja. Den är fridlyst och passerar vanligtvis bara förbi våra trakter vår och höst. Främst höst, eftersom den då kalasar på hasselnötterna, som förekommer i naturen. Nu pågick ett race i huset. Först kom nötkråkan, strax efter Kleo och sist alla ungarna med kvastar och filtar i högsta hugg. Lösningen blev att dra för alla gardiner, släcka ljuset och därefter öppna ett enda fönster, så att fönsteröppningen var det enda ljuset. Nötkråkan försvan då tacksamt ut mot ljuset. Jag såg den flera gånger följande vecka, den verkade ha klarat sig oskadd från äventyret.


Efter några år utan större händelser – livet gick sin gilla gång i kattfamiljen - beslöt vi att sterilisera Kleo. Vi hade kattlucka och hon kunde på sommaren vara borta, flera veckor i sträck, vilket gjorde det svårt att ge henne P-piller varje vecka. Kanske var hon hemma under tiden vi andra sov, men det blev i längden ansträngande, att vara uppe på nätterna och sitta vakt vid kattluckan.


  

En morgon ringde de från veterinären och berättade att Kleo fanns hos dem. Tack vara öronmärkningen kunde de hitta vårt telefonnummer. Då jag undrade vad hon gjorde där, berättade de, att hon hade blivit överkörd och gått dit där grädden alltid är gul och tjock, alla mössen stora och feta och sparvarna flyger direkt in i munnen. Jag lät dottern gå och hämta henne, så hon kunde sköta sorgearbetet på rätt sätt. Vi la henne i en kartong med en röd filt och begravde henne i trädgården. Hon fick den finaste stenen vi kunde hitta ovanpå graven, som låg så vi kunde se hennes viloplats varje gång vi tittade ut genom fönstret. Vil i frid Kleo!


ANNONS
Av oldmolly - 12 februari 2010 16:40

  Detta är en av de äldst bevarade gravarna på Vallentuna kyrkogård. En grav ovan jord, en liten kulle, i den nordöstra hörnan av kyrkogården.


  

Här vilar Jeannette Maria Charlotta Silfverstolpe. Hon dog 5 september 1809, knappt 12 år gammal. dysenteri.Innan hon dog fick hon sin pappa att lova, att hon inte skulle sänkas ner i den mörka, kalla jorden. Därför fick hon sin grav ovanpå jorden, i en kulle.

ANNONS
Av oldmolly - 11 februari 2010 12:14

  Igår var det dags för årets GE-Gala i Globen. Som gammal idrottare, så är det entydigt med fest. Även om jag ”jobbar” under tiden tävlingarna pågår, eller kanske just därför, är det jättekul.


  

Här sitter några av 12-åringarna som deltog i ungdomstafetten

 

Som frivillig består min insatts av att vara en av funktionera i prisgruppen. Jag ska se till, att rätt prisutdelare, befinner sig i rätt tid vid rätt prisutdelning. Det är inte alltid så enkelt som det låter, eftersom människor har en tendens att stundtals avvika från sin sittplats och i stället gå och prata med bekanta på annan plats, inhandla förfriskningar eller helt enkelt gå undan en stund å naturens vägnar. Men det brukar alltid lösa sig på något sätt. Än har jag inte missat någon på min lista. I år hade jag min kära dotter till hjälp och då är det såklart extra roligt. När detta skrivs har hon ännu inte hunnit skriva om gårdagen i sin blogg; men det är väl bara en tidsfråga. Mer om detta på : http://vildastetilda.blogspot.com/


  

Stefan var mycket tålamodig. Jag fick även en bild där vi båda var med.


Jag tog med kameran, ifall något högvillt skulle passera, men jag ville inte vara allt för aggressiv med den, man kan ju tänka sig att det finns gott om fotografer som jagar dem ändå. En av de som agerade prisutdelare var Stefan Holm och jag kunde inte låta bli att be om en bild.


  

Här är "TC", som har en mycket välsmord munläder och är väldigt "amerikansk". Han är manager för de tävlande från Cuba


  

Ebba Jungmark (1.85 i går), lovade höjdhoppstjej från Göteborg

Av oldmolly - 9 februari 2010 16:19

  I dag kom beskedet från mammografin i ett brev, vilket innebär att inget farligt har hittats. Om så skulle vara fallet, ringer de och ber att man kommer dit för samtal och vidare undersökning. Då vet jag att jag får leva ett tag till.


  


Samtidigt kom det orangefärgade kuvertet med ”Din allmänna pension”, så frågan är väl på vad?


Av oldmolly - 7 februari 2010 18:15

Alla är unika.


  


Särskild du!

Av oldmolly - 6 februari 2010 16:13

  Hedersmord, burka, niqab, hijab, våldtäkt, kvinnomisshandel, omskärelse, ................................. (fyll i själv).

 

Män (absolut inte alla) tvingar kvinnor till att underkasta sig. Mannen vill ha kontroll över kvinnan. Vissa män har svårt med kvinnors rättigheter och rätt till kroppslig integritet (de flesta män är helt ok).

 

Här kommer lite exempel:

 

En 16-årig flicka har begravts levande av släktingar i sydöstra Turkiet i ett så kallat hedersmord för att hon har haft manliga bekanta, obs ej pojkvänner (DN 5 +6 feb. 2010).Hedersmord tillämpats också på våldtäktsoffer eller kvinnor som inte slagit ner blicken vid möte med främmande män.

 

Balkongflickor kallar man kvinnor, som har ”fallit” ner från en balkong. Mord eller självmord? Utredningarna läggs oftast ner på grund av brist på bevis.

 

Burka och Niqab är påbjuden för kvinnor som vistas utomhus i bl. a. Pakistan och Afghanistan. I västvärlden finns det kvinnor, som bär dem ”frivilligt”. Somliga är tvungna, för att undvika trakasserier medan andra, ofta kvinnor som har svårt med sin egen självbild, tar avstånd från samhället genom att avskärma eller utmärka sig. Jämför andra ungdomsrevolter och religiösa samfund.

 

  

Endast kylan ska bestämma min klädsel

 

Kvinnlig omskärelse utförs på tre miljoner flickor varje år i olika delar av Afrika och Asien. Ingreppet innebär smärta och blödning. Långsiktiga medicinska komplikationer kan uppstå. Det kan skapa problem vid menstruation, ge svårigheter att urinera, urinvägsinfektioner och övriga infektioner tillika smärta vid samlag och problem vid förlossning.

 

Kvinnor i Saudiarabien m.fl kan inte resa någonstans utan tillstånd från make eller manlig familjemedlem och får inte köra bil. En kvinna får inte studera, yrkesarbeta utan tillstånd från manlig anhörig. De får inte rösta eller vistas ute ensamma. 2002 innebrändes 14 flickor vid en brand, när de hindrades att fly elden med hänvisning till att deras klädsel inte var anständig.

I Afghanistan är det förbjudet för en gift kvinna, att lämna hemmet utan mannens tillåtelse. Mannen har även rätt att våldta sin hustru, om hon nekar honom sex. I Iran saknar kvinnan egna rättigheter och lyder under sin man, far eller bröders förmyndarskap. En kvinna kan åtalas för äktenskapsbrott om hon blivit våldtagen Kvinnor får inte söka ögonkontakt med en man eller ha skor på sig som avger oljud. De får inte utbilda sig och stenas till döds för otrohet.

I Sverige våldtas ca. 5000 kvinnor varje år (mörkertal stort). Runt 25.000 misshandlas (mörkertal stort även här).

Jag vill inte på något sätt anklaga alla män. Men jag vill att alla kvinnor ska veta sitt värde. Alla människor ÄR av samma värde.

Av oldmolly - 4 februari 2010 11:13

  ”Det är tidens slut. Jag vill inte vara någon domedagsprofet på något sätt men det överraskar inte oss troende, att det sker katastrofer och krig. Jag tror på Guds ord som säger, att det kommer att ske i tidens slut. Jordbävningskatastrofen i Haiti som dödade 150 000 människor var enligt sångerskan inte oväntad för en troende. Det står i Bibeln att det här ska ske i sluttiden, säger hon.


I bibeln står också:

Saliga äro de enfaldiga, ty de kommo till himmelriket.
Av oldmolly - 3 februari 2010 18:31


Har varit på kurs om samtalsmetodik idag, har pratat och lyssnat hela dagen. I dag kom jag faktiskt ihåg att stänga av mobilen, det är ju nästan alltid någon som glömmer det, men idag slapp jag att vara den som fick skämmas. Jag stängde även av vibrationssignalen, för den hörs ju den också samt signalen för mess.


Vid lunch tog jag fram mobilen och läste ett mess från en kompis som bor 2½mil bort. Där stod:

Vargen har hälsat på hästarna. Han gick samma väg som jag, när jag bär hö till hästarna – rätt över berget bara 2 meter från huset.”


  

Min vän är jägare sen barnsben, har växt upp med naturen och bor i skogen, så jag är helt säker på att han har rätt. Åh, så spännande! Tänk om man fick se en varg. Här i Stockholmstrakten är vi inte vana och tycker det är mycket exotiskt med varg.


Framemot sen eftermiddag började det snöa här, SMHI utfärdar klass 1-varning. Blåst och 1 dm nysnö lovas det. Räcker det inte snart? Var gör man av allt snö? Det finns snart ingenstans att lägga den. Tur att man har snälla grannar med traktor. 

   

Senare på kvällen, hittade jag inte mobilen. Tog därför fram den fasta telefonen och slog mobilnumret, som jag brukar göra, när jag inte hittar den. Tror ni att den ringde då?Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oldmolly med Blogkeen
Följ oldmolly med Bloglovin'

Välkommen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se