oldmolly

Alla inlägg under april 2010

Av oldmolly - 17 april 2010 09:50

  Jag har jobbat i natt och behöver sova lite under dagen, men först måste jag och ”gubben” hämta ett lass med jord till växthuset. Det gamla har sjunkit ihop. Det ska bli så roligt att börja odla därinne.


Sen – efter den goda sömnen – åker vi till stan och äter gott. Därefter är det dags för Björn Skifs på Cirkus.


Så nu hinner jag inte skriva så mycket. Det får bli foto i stället. Här kommer lite mera VÅR.


  

  Blåsippor har vi ju redan sett, men vi tar en favorit i repris. De är såååå vackra.


  

Vitsipporna är en nyhet. 


  

Kärleksörten är så välkommen. Det hade nyligen regnat och vattendropparna låg ännu kvar i vecken.


  

Vist har jag en av de vackraste utsikter man kan ha?

ANNONS
Av oldmolly - 15 april 2010 16:53

         

Jag tänkte ta en dag i skogen. Bara gå dit näsan pekade, ingen tidsgräns, inget som väntade på mig, inga krav. Bara vara. Satte på mig kläder lämpliga för uppgiften, som en sann skogsmulle. Kameran på axeln, kopplet nedstoppat i fickan; Smilla fick springa lös. Hon är ju ändå för sävlig för att springa efter de vilda djuren och tillräckligt lydig för att jag kan stoppa henne, om hon skulle få ett oförmodat anfall av ungdomlig kraft.


   

Smilla passade på att gnugga ryggen i den snö som fortfarande låg kvar i de skuggiga partierna. Dödsskönt!


Dagen före hade jag inköpt ett par nya gummistövlar, ett par Tretorn av vandringsmodell med traktorsulor för 800 pix. Pengar som jag tyckte var väl använda med tanke på att de tidigare gummistövlarna höll i 25 år, innan de slutligen gav efter för åldreskrämpor – gummit smulades helt enkelt sönder i böjvecken vid fotlederna och gjorde att de var mer användbara som silar, all den stund de släppte in allt vatten som gick mer än 10cm upp över sulhöjd.


   


Om någon nu frågar varför jag tog mina löparskor i stället för gummistövlarna, så får jag bli svaret skyldig. Jag har ingen aning, hjärnsläpp förmodligen! Men har man gått nära en kilometer i kuperad och svårforcerad terräng i väglöst land, så vänder man inte för en sån petitess. Jag fick helt enkelt plurra, för det var gott om vatten i skogen efter decenniets största snösmältning. Jag blev blöt och kall om fötterna; men efter några 100m, så hade fötterna åter värmt upp skorna, lagom tills det var dags för nästa avkylning.

   

Smilla däremot, hon verkade njuta av att kyla tassarna, hon passade på att gå ut i Långsjöns kalla vatten. Isen låg fortfarande kvar på de ställen, som låg längs skuggsidan.

   

Men det var en underbar dag. Roligast av allt: Jag hittade murklor.

ANNONS
Av oldmolly - 14 april 2010 08:04

    Då och då åker jag tillbaka till mina gamla hemtrakter, Nynäshamn. Den här gången, packade Smillas matte hundmat för två dygn, så hon kunde följa med.  

Smilla tycker det är jättekul, dels att hälsa på kompisen Simson, dels att följa med till barnbarnen.


  

När vi är i Nynas, bor vi hos dottern i skogen. Huset ligger verkligen på landet och ute i skogen, 1 km från allmän väg, som i sin tur inte är allt för trafikerad den heller. Vildsvinen bökar vid tomtgränsen och rådjuren skäller i skogsbrynet. Dessutom behöver barnbarnet, Saga, lite hundterapi. Hon har blivit skrämd av Simson, som är otroligt snäll, men allt för översvällande. Smilla är lugn som en skogstjärn. Hon kan ligga blixtstilla och låta sig klappas, utan att behöva pussas våldsamt och kropssligen.


  

Sonen, som är Simsons husse, följde med på en promenad.


  

Nynäshamns skärgård är alltid vacker, men på våren är den fantastisk. I Nynäshamns skärgård är man mitt i ytterskärgården med en gång.

    

Simson är i sina krafts dagar, medan Smilla börjar lida av ålderskrämpor. Det gör att hon blir arg, när han springer runt som ett jehu. Medan han far som en skottspole, står hon och skäller på honom. Tur att vi var långt ut i skog och mark, så vi inte störde någon.


     

Här gäller det att hålla sig på avstånd.


  

Och så världens mest lättffotograferade vilda fågel. Den kom och presenterade sig alldeles obedd.

Av oldmolly - 10 april 2010 18:03

  Anser du att man ska leva efter sin heliga skrift? Hur tolkar du den? ”Som fan tolkar bibeln” kanske?


Här kommer mycket blandat nyhetsplock från förr och nu:


Kvinnor får inte arbeta och flickor får inte gå i skolan om fundamentalistiska talibaner i Afghanistan får bestämma.

Medeltidens korståg var krig som auktoriserade av kyrkan och riktades mot folk som uppfattades som kyrkans fiender och sågs som en pilgrimsfärd beordrat av Gud via Påven.

Självmordsbombare dödar oskyldiga.

Islamistiska extremister hindrar kvinnor i Rinkeby att dansa och roa sig på det sätt som är naturligt för unga människor.

I Malmö hotas judar av muslimska extremister.

Kvinnor stenas till döds enligt Sharialagar.

Hugenotter förföljdes på 1600-talet av katolska kyrkan, bara under Bartolomeinatten dödades

10 000 i Frankrike.

I Södertälje förföljs muslimer av kristna extremister med rötter i Mellanöstern.

Förföljelsen och dödandet av judarna före och under andra världskriget saknar motstycke i historien.

Katolska präster rekommenderas att inte vistas ensamma med småpojkar eftersom de numera bör betraktas som presumtiva pedofiler.


 - - - -
Är då de som representerar religion farliga för mänskligheten? Inte alla, men religionen verkar faktisk kunna framkalla det sämsta inom människan. 5 av 6 människor har någon form av gudstro, så se upp! En religiös övertygelse kan ge anledning att döda och plåga! Man kan ju tro på vad som helst och sen döda alla andra för att de inte tror på samma som jag. Eller?


Jag tror inte på någon Gud. Jag är övertygat om att det inte finns någon högre makt, som styr oss. Det strider mot allt jag har lärt mig. Tro! Smaka på det ordet. Man tror på något – men man vet inte. Man tror! En tro är ingen visshet. Lyssna på Tage Danielsson och Hasse Alfredsson på: http://www.youtube.com/watch?v=QjfpsprjUYo

Hasse tror på Robert Lind i Kramfors. Han har inte sett honom, men han tror att han finns. Underbart! Den är mycket rolig; men faktisk också ganska tankeväckande.


Jag kan inte förstå, att man kan tro på en ”högre makt”, allt vi lärt oss och logiken motsäger ju sådant. Men ok, jag kan möjligen acceptera att många människor behöver detta. Människan mår bra av att kunna skylla livets svåra händelser på någon annan utanför sig själv och för att kunna foga sig och nöja sig med sin lott. Vid sorg, oförrätter och svåra beslut, kan man avsäga sig eget ansvar och överlåta beslut, skuld och påföljd åt något som står utanför självet. Praktiskt, men orationellt.


  


Ska jag köpa eran rätt till tro, så får ni köpa min rätt att inte tro. Det är den absoluta religionsfriheten - befrielse från religion.


Däremot tror (vet) jag att människor har behov av en andlighet. Känslan att man ingår i något större kan man faktisk känna i många olika sammanhang. Jag upplever detta, när jag går ut i naturen, när en människa föds eller dör, men jag vet att det inte är någon högre makt som styr, utan bara livets och naturens gång, som vi till viss del kan påverka, men inte alls så mycket som vi många gånger skulle önska.Av oldmolly - 9 april 2010 10:33

  Denna helg jobbar jag fredag, lördag och söndag natt och måste dessutom bevaka två händelser med kamera och penna i min uppgift som chefredaktör för en mindre tidning, samt på söndag vara löpledare i TSM (Team Stockholm Marathon). Puh! Det är nästan så jag blir trött i förväg. Det ska bli skönt, när helgen är över.


Men nu fortsätter vi med våren:


  

I dag hittade jag en massa nya vårtecken. Den allra första redan när jag vakande i morse: Silke (katt) hade en fästing strax under halsbandet. Kan man väl beteckna som ett av de mindre trevliga.


  

Blåsipporna har kommit fram, det gäller bara att leta upp dem.


  

Asfalten var full av vilsna daggmaskar efter nattens regn.


   

Tonåringarna har börjat svärma, jag hittade spåren efter deras parningslek.


  

Dimman låg tät, men glesnade fram på förmiddagen.


     

Spindel har varit framme här. Ser ni den vita tråden?


  

Idag hittade jag hasselns honblomma efter mycket letande. Ni der den skymta fram bakom hängena.


  

Trädens grenar samlade upp nattens regndroppar.


  

Smilla brukar uppföra sig som en mogen dam; men idag tog hon sig friheten, att jaga ett par gräsänder på flykten. Nåja, hon fyller faktisk år i dag.


  

Det här vet jag inte riktigt hur jag ska tolka (Obs Bilden togs idag, d. 9/4). Är det ett vårtecken eller...? Att julen varar till påsk, det har man ju hört talas om; men nu är ju påsken över. Kanske ett praktiskt sätt att slippa göra mer än nödvändigt. Färdig att använda helt enkelt. Kanhända man skulla göra så?

Av oldmolly - 8 april 2010 18:55

  Lärkan har hörts till i flera dagar. Jag önskar att jag kunde lägga in ljudet åt er. Det finns en liten snutt på You tube av usel kvalitet. Gå in på:

http://www.youtube.com/watch?v=iTuk0CtsxUU

Däremot hittade jag massor av näktergal. Men den är inte här – ännu:

http://www.youtube.com/watch?v=V3FjjRhs3LM&NR=1


Idag såg jag flera överkörda paddor. Det var ju i och för sig inte så roligt, men paddorna är ett vårtecken i sig. Tyvärr var inte kameran med då.


  

Däremot tog jag en runda i trädgården och hittade flera nya vårtecken – eller gamla, bortglömda vänner egentligen. Man glömmer bort en massa blommor under vintern. När de nu sticker upp sitt lilla nyvakna ansikte, så tänker jag: Ja visst, de där blommorna satte jag ju förra året!


Snödropparna är ju inte så märkvärdiga egentligen, alla har ju dem; men ändå så välkomna och vackra. Min trädgård ligger i en svag nordvästlig sluttning och de flesta blommor, som för länge sedan kommit fram hos grannarna, kommer fram lite senare hos mig. Men då står de desto längre. De är lika omtyckta i alla fall.


  

Små, små scilla är på G.


  

De här har fin färg, men jag kommer inte ihåg vad det ska bli. Det visar sig väl i sinom tid.


  

Här är det vitsippor som snart slår ut sina vita ansikten.


  

Hasselbusken står med sina sprickfärdiga hängen – hasselns manliga könsorgan, om ni ursäktar. Jag försökte hitta de små kvinnliga dito, men de har nog inte kommit ännu.


  

Och apropå könsorgan – kolla rabarbern! Vilka associationer får ni, när ni ser denna? Det är nästan så jag rodnar.


    

Mina löjtnantshjärtan finns i både en vit och en rosa variant. Tänk att man kan se skillnad på dem redan som små foster.


  

De här påskliljor är köpeblommor, men jag har egna under myllan också.

      

För 1 veckan sedan var baksidan full av snö, nu är det nästan snöfritt. Va fort det går!


  

Vallentunasjöns is ser ut som den tänkte ge upp när som helst.

      

Förmiddagen var skön i solen. Vi, hunden och jag, passade på att ta en liten the-paus efter dagens motionsrunda. Fast hon var måttlig imponerad av the och passade i stället på att vila en stund i solen. Snart nog tycker hon, att det är för varmt och söker skugga.Av oldmolly - 6 april 2010 18:50

  Vi har bjudits på varannandagsväder senaste tiden. Gårdagen bjöd i Stockholmstarkten på flera centimeter snö. Bara så man inte ska bli allt för våryster. Själv har jag jobbat nästan hela påsken och det är sååååå svårt att gå och lägga sig på dagen efter nattpasset, när solen vräker ner.


Men dagens väder var betydligt mera vårlikt än gårdagens, med sol och uppåt 10 plusgrader. Det är tur det, annars skulle väl alla vintertrötta ge upp sina suktande livsandar. Naturen bjuder på ständiga påminnelser om att det faktiskt ÄR vår. Här kommer lite vårtecken:


  

Växter på tillvänjning i växthuset


  

Skratmåshanen bockar för honan, upp och ner, för att visa hur vacker han är

 

    

Min första tussilago hittade jag i dikets fjolårsgräs mellan Angarn och Brottby


  

Gässen (grå- eller säd-, jag vet inte riktigt) har anlänt till Angarnssjöängen – som så många andra fågelarter.


    

 Och så var det ju Påsk också med den årliga familjeträffen. Barnbarnen kunde man skämma bort, utan att behöva ta ansvar för tandborstningen. Som synes försöker de äldre hindra de yngre från att äta ihjäl sig.


  

Stackars Simson, sonens otroligt snälla hund; tyvärr allt för klumpig för att få vara med vid matbordet. Han fick sitta i hallen.

 

Fler vårtecken följer den närmaste tiden. Hänger du med?

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oldmolly med Blogkeen
Följ oldmolly med Bloglovin'

Välkommen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se