oldmolly

Alla inlägg under september 2010

Av oldmolly - 11 september 2010 21:27







  

Minstingen väljer noga rätt strumpor, så de ska kännas bra hela vägen


Dottern klarade sig i mål på Stockholm Halvmarathon med humör och hälsa i behåll. Mamma passade på att ta hand om henne extra med både filtar och vätskeersättning efteråt; men egentligen behövde hon inte det, det var mest för mammas skuld.


  

Skönt att få vila en stund efteråt


För övrigt var det en hel del att göra i sjukvården – många som var medtagna, men dess bättre ingen som var allvarligt skadat.

Av oldmolly - 10 september 2010 19:36

  I morgon är det dags för Stockholm Halvmarathon. Själv ska jag jobba i sjukvården, precis som på Tjejmilen; men familjen representeras av min minsting. Det är hennes första halvmara och hon har väl inte direkt tränat för att komma bland de första, men tränat har hon.


  

Här är en bild från Bellmansstafetten, där hon sprang en av sträckorna. Gladare tjej får man nog leta efter.


Mamma får under morgondagen stå vid mål och samtidigt som sjukliga löpare tas om hand, spana efter dottern med orolig modersblick.

Av oldmolly - 5 september 2010 20:20

    

 I dagens Tjejmil var 29 000 kvinnor anmälda. Alla sprang (eller gick) 10km. Snabbast var Isabellah Andersson – för tredje gången.


  

Vädret var lagom för löpning - inte för varmt. Kanske just därför var det inte någon allvarlig incidens, som i Midnattsloppet för en månad sedan. Sjukvårdteamet, där undertecknad var med och jobbade, kunde ta det relativt lugnt.


  


Tack vare Tjejmilen är det många kvinnor som rör lite mera på sig och har ett mål med sin träning. Loppet har förmodligen, mer än något annat, bidragit till att Sveriges kvinnliga hälft har en god hälsa, om man jämför med många andra länder. 

Av oldmolly - 4 september 2010 18:38

  När regnvattnet rinner ner i struprören har vattnet tidigare runnit rakt ut på gräsmattan. Det gjorde att vattnet så småningom underminerade marken och det bildades en sänka, en urgröpning i gräsmattan. Varje år fick jag ”skala av” gräsmattan och fylla på med jord och därefter lägga tillbaka gräsmattan igen. Det var mycket jobb som aldrig tog slut.


  

I stället har jag grävt en ränna i gräsmattan, just där det brukade bildas en urgröpning och lagt dammduk där, så att vattnet automatiskt rinner ner i slänten till nytta för blommorna där. Ovanpå la jag lite vackra rundslipade stenar. Och vips hade jag en liten trädgårddetalj, som så prydlig ut; i stället för den så tråkigt nedsjunkna gräsmattan.

Av oldmolly - 2 september 2010 20:10

Ordet "kollektiv" härstammar från latinets ord "colligere", det betyder "'samla" på svenska. Alltså att göra något gemensamt. Man kan till exempel:


  

Ta en gemensam picknick i det gröna


Eller så kan man...

  

springa 42 kilometer tillsammans


Natturliga behov avklarades för i tiden gärna gemensamt...

  

som på detta herrskapsdass i Katthammarsvik på Gotland.


Allt detta är ett bidrag till Fototrissen http://fototriss.blogspot.com/



  

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Skapa flashcards