oldmolly

Direktlänk till inlägg 1 maj 2014

Äntligen!

Av oldmolly - 1 maj 2014 09:08


Nu har jag en sprillans ny PC och en spillrans ny Internetuppkoppling.                         

Har införskaffat en Asus Notbook för de saker jag behöver Internetkontakt för att sköta. Nuförtiden behöver man ju Internet till en hel massa saker.


Det var annat det för 20 år sedan, då visste man föga hur stort det skulle bli. Hur tar man reda på en adress eller ett telefonnummer utan en dator eller en Iphone? Här om dagen fick jag ringa 118 800, det kändes helt fel.


Min nya PC är liten och nätt, lätt att ta med sig och skriva på. Den har touch-skärm och den passar mig perfekt. Den gamla börjar att halta lite, jag kan t ex inte uppdatera mitt virusskydd på den. Då och då startar den på fel sätt och jag får börjar om igen. Den är från 2008 och börjar hel enkelt att få vissa ålderskrämpor. Men jag tänkte ha den kvar till att skriva på och till mina bilder och Photoshop. Jo, jag vet att jag kan få det till min nya också, men det känns bra att ha det liggande där på den gamla, där ingen annan kommer åt det. Jag vill inte, att det ska komma in några konstigheter där.


Nu gäller det bara att lära sig den nya. Jag avskyr att läsa bruksanvisningar, jag använder mig hellre av ”trial and error”. Förmodligen dumt, men sån är jag. Precis som ett barn, de lär sig också genom att göra. Här ser ni ett av mina barnbarn spela på pappas Iphone.

 

Inga svårigheter här


I dag är det dator-väder: Moln, en och annan solglimt, blåst, regn, jag till och med några förvildade snöflingor har jag sett. På fastlandet, i mina gamla trakter lär det snöa. Tvi!


Förresten, nu då jag tittar ut genom fönstret – Banne mig, det snöar stundtals här också, mellan regndropparna.

Aprilväder? Nä, det är ju maj nu. Nåväl, det går väl över. Och nu kom solen! Säga vad man vill, men tråkigt och likformigt är det inte. Bra med vatten i alla fall, för det började bli hemskt torrt i marke

 
 
Ingrid

Ingrid

1 maj 2014 19:08

Grattis till den nya datorn! Tänk så härligt med en som är pigg och snabb, men jag ska inte beklaga mig, min laptop är nu fem år och den är precis som när den var ny. "Learnining by doing" fungerar bra för mig precis som för ditt lilla barnbarn.

Vädret har verkligen varit bedrövligt idag. Jag var på Stenstugu på eftermiddagen och då haglade det ett tag.

Och tack för din kommentar hos mig. Kajparna brukar växa lite varstans. Ofta på vägrenarna, men där vill man ju inte plocka dem, men annars på ängar och hagmarker och i lite ovårdade trädgårdar.

De ser ut som en liten purjolök och bladen påminner om scillans, men är inte så blanka och lite bredare. Det är bara att ta ett blad och lukta på det. Doftar det lök är du rätt ute!
Lycka till med kajpjakten!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

4 maj 2014 22:15

Det ska börjas i tid!
Vilken gullig liten tjej!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av oldmolly - 10 september 2015 08:00

Jag går en promenad varje dag, oftast blir det ner till viken och runt denne. Men så finns det dagar, då jag vill gå på ett annat ställe. Ett ställe som jag tycker särskilt mycket om och som jag inte går på varje dag. Därför tog jag bilen och åkte en...

Av oldmolly - 1 september 2015 11:30

Att slösa bort en dag på stranden är inte helt fel.     Jag har fått låna en liten båt med aktersnurra under sommaren. Underbart! i bakgrunden syns St Olofsholm och längst bort Cementen i Slite.     Åkte ut med äldsta barnbarnet och hen...

Av oldmolly - 28 augusti 2015 08:53

Jag har haft semester från denna blogg under sommaren. Det fina vädret och trädgården har främst fått min uppmärksamhet.   Men sen måste jag erkänna att jag har fått en ny favorit. Instagram har stulit både tid och intresse. Det är ju så enkelt a...

Av oldmolly - 25 juli 2015 08:07


Sommar på Gotland betyder massor av besök av vänner och släkt. Det finns ingen tid att sitta ner och blogga.     Här är Cornelia med sambo och minsta dottern. Cornelia är min näst yngsta. Besök från fastlandet är alltid välkommet. Livet känns ...

Av oldmolly - 6 juli 2015 09:53


Här ser ni två av männen i mitt liv – min son och sonson.     Det finns flera ;-) ...

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Skapa flashcards