oldmolly

Direktlänk till inlägg 7 maj 2014

Klumpigt var ordet

Av oldmolly - 7 maj 2014 19:38

   

Jag brukar vara bra på att ramla, de gamla takterna sitter i sedan jag red i mina unga år. Men i lördags råkade jag snubbla på den höga asfaltkanten i vägrenen, när jag var ute med hunden. Just som jag trodde att jag skulle klara att hålla mig på benen, hoppade hunden in framför mig och jag ramlade handlöst över honom. Eftersom jag höll kopplet hårt i handen, kom den knutna handen mellan asfalten och min bröstkorg. Knytnäven blev som en sten rakt mot bröstbenet och solar plexus. Jag tappade andan. När jag låg där, så kände jag att jag inte kunde andas. Andningen hade liksom hakat upp sig. Jag försökte dra in andan, jag försökte blåsa ut luft, men andningsmuskulaturen var som förlamat. ”Nu svimmar jag”, tänkte jag. Hunden hoppade runt och slickade mig i ansiktet och jag blev väldigt störd av honom mitt i allt elände. Förbannat rent av! ”Lägg av” skrek jag irriterad. Och se, jag kunde andas igen.


Därefter var jag ganska öm i bröstbenet.


Dagen därpå, på söndagen, var lilla gubben och jag ute med hunden på en långpromenad. Plötslig snubblade jag över en rot och just som jag trodde att jag skulle klara att hålla mig på benen, hoppade hunden in framför mig och jag ramlade handlöst över honom… känns historien igen? Denna gång kom den knutna näven en liten bit längre åt höger, mera i mitten av den högra delen av bröstkorgen. Det gjorde förb… ont, inte minst med tanke på att jag var ganska öm från fallet dagen innan.


Gissa vem som sitter här och inte kan djupandas, hosta eller nysa? Gissa vem som inte kan vända sig i sängen, ligga på höger sida, växla bilen m.m.? Har knäckt ett revben, är jag ganska säker på, kanske två.

Vad ska man då hitta på? Tja, man kan ju alltid vara lite kreativ innanför husets väggar. Har tidigare hittat en massa små bitar av drivved på stranden. Tänkte att de kunde komma till användning.


 


Nu gäller det bara att hitta på något fyndigt att skriva på resten.

 
 
Ingrid

Ingrid

7 maj 2014 21:42

Så oturligt att ramla på nästan samma sätt två dagar i rad. Det gör attan så ont när man knäcker ett revben, det vet jag av erfarenhet. Jag var ute för det för många år sedan och jag kunde inte ha bh på mig på nästan en månad. Hoppas att ditt onda snart går över!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
agneta

agneta

10 maj 2014 02:17

Aj Aj Aj... jag har också trillat senast, men inte så illa som Du. Vet hur ont det gör när man knäcker revben, usch fy! Feel better soon<3
Vill också säga att man blir ju lite full i skratt, när ens vovve, närmare bestämt Garbo tittar på en och undrar vad i himmelens namn man gör där nere!;-)

http://boompaneta.blogspot.comp

oldmolly

11 maj 2014 07:43

Mest typisk för människan är väl, att hon mest bekymrar sig om någon så hela händelseförloppet.

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

10 maj 2014 17:08

Oj oj oj, må inte oturen din räcka till för några dagar nu.
Fin skylt med fyndiga ord!

http://debutsky.wordpress.com

 
Karin

Karin

11 maj 2014 08:55

Vilken otur! Knäckta revben gör ont! Har haft det ett par gånger!
Skickar en styrkekram!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Carina

Carina

12 maj 2014 18:32

Aj aj... inte vill jag kalla det klumpigt utan mer otur, du får krya på dig.
kramar

http://carri.bloggagratis.se

 
Ingen bild

äldsta dottern Moa

12 maj 2014 19:43

Prata med Daniel, han vet hur man fördriver tiden med bruta revben 😉 Krya på dig! Kramar från andra sidan östersjön.

 
Åke

Åke

13 maj 2014 11:57

Aj aj aj... men en olycka kommer väl sällan ensammen ;) Revbenen är inte att leka med, brukar bli värre efter ett par dagar... Men du har inte hört talas om en mans förkylning? Du ta och krya på dig så du kan hålla upp kameran :) Hur går det med dammen föresten och sågen ?

http://www.nacka144.se

oldmolly

14 maj 2014 07:36

Tackar som frågar!
Dammen mår bra. Mina guldfiskar, som numera är ganska stora har installerat sig där. Dessutom har åtminstone 3 salamandrar flyttat dit. Här om dagen skulle jag spana efter dem, jag klev ut på en av stenarna, försiktigt så jag inte skulle drutta i igen, och just som jag skulle sätta ner fötterna, hoppade (snarare slängde) sig en stor padda åt sidan i förskräckelse. Alla dessa djur måste ju bevisa att dammen är i bra kondition.
Det blev en liten fin motorsåg - en Steel. Jag kommer inte ihåg beteckningen, men den är liten och lätt och extremt lättstartat. Jag kan starta den med ett finger. Den förra fick jag ställa på marken och hålla fast med ena foten och sedan dra med båda händerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av oldmolly - 10 september 2015 08:00

Jag går en promenad varje dag, oftast blir det ner till viken och runt denne. Men så finns det dagar, då jag vill gå på ett annat ställe. Ett ställe som jag tycker särskilt mycket om och som jag inte går på varje dag. Därför tog jag bilen och åkte en...

Av oldmolly - 1 september 2015 11:30

Att slösa bort en dag på stranden är inte helt fel.     Jag har fått låna en liten båt med aktersnurra under sommaren. Underbart! i bakgrunden syns St Olofsholm och längst bort Cementen i Slite.     Åkte ut med äldsta barnbarnet och hen...

Av oldmolly - 28 augusti 2015 08:53

Jag har haft semester från denna blogg under sommaren. Det fina vädret och trädgården har främst fått min uppmärksamhet.   Men sen måste jag erkänna att jag har fått en ny favorit. Instagram har stulit både tid och intresse. Det är ju så enkelt a...

Av oldmolly - 25 juli 2015 08:07


Sommar på Gotland betyder massor av besök av vänner och släkt. Det finns ingen tid att sitta ner och blogga.     Här är Cornelia med sambo och minsta dottern. Cornelia är min näst yngsta. Besök från fastlandet är alltid välkommet. Livet känns ...

Av oldmolly - 6 juli 2015 09:53


Här ser ni två av männen i mitt liv – min son och sonson.     Det finns flera ;-) ...

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Ovido - Quiz & Flashcards