oldmolly

Direktlänk till inlägg 3 juli 2014

På Fårö

Av oldmolly - 3 juli 2014 10:38

Det gäller att passa på, när det är lite halvtråkigt väder, om man inte vill trängas med turisterna här på Gotland. I alla fall på de mest populära ställena. Ska man t ex med färjan från Gotland till Fårö, kan man i värsta fall få vänta upp till 2 timmar i en solgassig bilkö. Roligare saker kan jag tänka mig.


Vi åkte till Ryssnäs. Ryssnäs är en udde, som sträcker sig ut från Fårös sydöstra ände. Jag har hört att det ska finns ett fikonträd där, eller kanske mera som en buske. Ingen vet hur det kommit dit och ingen begriper hur det kan överleva där.


 
 Inget fikon här...


 
eller här...


 
Inte här heller, men väl ett fantastiskt ljus - som det berömda på Skagen


 

Men här var ett fint lambgift med stengärsgård runt. Hunden passade på att anektera det


 
Här ser ni lilla gubben, som har lite svårt att gå i min takt på den steniga stranden med sin MSA - fast det erkänner han inte gärna. Till Anneli, som jag gärna vill ha kontakt med  igen - se inlägg och svar i november 2013 "Atypisk parkinsonism".


Tyvärr hittade jag aldrig något fikonträd, eller buske. Nåväl det var fint där i alla fall.

 
 
Ingrid

Ingrid

3 juli 2014 16:16

Så vackra dina bilder från Fårö är. Det är verkligen en speciell natur där. Inte kan det vara lätt att gå där på stenstranden om man inte är helt stadig på benen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
marianne

marianne

3 juli 2014 20:53

Flera år sedan vi var vid Ryssnäs, kommer ihåg att vi såg fikonbusken o minns jag inte fel stod den på stranden om man gick en bra bit utmed stranden till höger.(är inte säker, det är nog 10 år sedan vi stannade vid Ryssnäs)kanske finns den inte mer.

Ha det gott.
kram Marianne

http://mapes.bloggagratis.se

oldmolly

3 juli 2014 21:58

Vi kom från, som du säger höger och gick hela vägen runt udden. Tror inte jag kan ha missat den i så fall.

 
Ingen bild

RoGo

4 juli 2014 21:54

Så ni såg varken fikonbusken eller skylten om att det är fågelskyddsområde där fram till 15/7 och därmed förbjudett tillträde? Hade ni dessutom hund med er? Okopplad?

oldmolly

5 juli 2014 20:45

Japp, vi såg skylten, den syns ju tydligt. Och vi stannande utanför området.
Utanför naturreservat måste inte hundar vara kopplade, de får däremot inte springa lösa. Vilket INTE innebär att de ska sitta fast i ett koppel.Läs jaktstadgan! Min hund är superlydig och springer inte efter andra djur. Han är van att valla får och därmed van vid total lydnad även bland vilda djur.
Så där gick du bett. Ha!

 
Åke

Åke

16 juli 2014 00:10

Jag gick en spårkurs med mina hundar, hon som ledde kursen hade en godtjänd hund som får vistas lös uti skogen. Sökte personer och andra grejor som folk tappat med mycket fina resultat. När hon demonstrerade hunden sista träffen tog hon på en väst som intygade/godtjände om att hunden fick gå lös. Men det kan ha visat skarpt läge för hunden också. Hursom helst fick vi 5 personer gå inom ett område på 100x100 meter (hunden var inte lärd för mer) och gömma tre saker och vandra runt för att förvirra osv. Hunden hittade plånboken, glasögonfodralet och en mycket liten scarf klockrent på tre försök, kom tillbaka till matte varje gång. Kom tillbaka med en sak och hon bussade iväg den igen. Vi stod 5 hundägare med långa hakor uti den djupa täta skogen. Hon berättade att en jägare hade anlitat henne för att söka upp en walkitalki antenn ute i en skog på ett älgpass (av en speciell sort) Den lyckades! Hundar kan bli väldigt lydiga! Tilläggas ska att vi gick med band på ca 5 meter och vi fick veta ska ni tro vad vi gjorde för fel också ;) Men alla hundar klarade bra de tre saker de spårade varje träff som var tre till antal efter mer än 20-30 minuters väntan sedan spåret var lagt. Min lile Tuss var så slut mellan provena att hon somnade på en stig tex ibland när vi fick veta vad som var rätt o fel på varje eftersnack vi fick. Kvinnan har varit dommare i nästan 40 år på stora tävlingar i just spårning. Vi vart verkligen tysta när non visade hur stor pinnen var på riktiga tävlingar. Jag var ändå stolt över mina otränade vovvar som hittade min strumpa efter 30 minuter och ca 75 meters spår i tät skog. En annan detalj: När hon letade mig uti skogen gick jag i små cirklar för att testa och en stor rund ring på slutet där jag låg under en granbuske. Stolt där med :) Hundar dom kan!

http://nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av oldmolly - 10 september 2015 08:00

Jag går en promenad varje dag, oftast blir det ner till viken och runt denne. Men så finns det dagar, då jag vill gå på ett annat ställe. Ett ställe som jag tycker särskilt mycket om och som jag inte går på varje dag. Därför tog jag bilen och åkte en...

Av oldmolly - 1 september 2015 11:30

Att slösa bort en dag på stranden är inte helt fel.     Jag har fått låna en liten båt med aktersnurra under sommaren. Underbart! i bakgrunden syns St Olofsholm och längst bort Cementen i Slite.     Åkte ut med äldsta barnbarnet och hen...

Av oldmolly - 28 augusti 2015 08:53

Jag har haft semester från denna blogg under sommaren. Det fina vädret och trädgården har främst fått min uppmärksamhet.   Men sen måste jag erkänna att jag har fått en ny favorit. Instagram har stulit både tid och intresse. Det är ju så enkelt a...

Av oldmolly - 25 juli 2015 08:07


Sommar på Gotland betyder massor av besök av vänner och släkt. Det finns ingen tid att sitta ner och blogga.     Här är Cornelia med sambo och minsta dottern. Cornelia är min näst yngsta. Besök från fastlandet är alltid välkommet. Livet känns ...

Av oldmolly - 6 juli 2015 09:53


Här ser ni två av männen i mitt liv – min son och sonson.     Det finns flera ;-) ...

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Skapa flashcards