oldmolly

Senaste inläggen

Av oldmolly - 1 april 2014 08:37


Som barn och ung bodde jag i Danmark. Där hittar man nästan bara vitsippor, blåsipporna är sällsynta. Just därför letade jag alltid efter de blåa. Här på Gotland behöver jag inte leta, de tränger sig på. Färgen kan variera från blåaste blått, över lila till rödviolett. Det finns till och med vita blåsippor, men de är sällsynta.


   

 

 


Blå är en av de tre grundfärger, blå har den kortaste våglängden av dessa. Färger uppfattas olika och framkallar någon form av reaktion hos de flesta människor. Blått kopplas starkt samman med stillhet och lugn. Blåa nyanser ger människor en känsla av lugn, frid och stillhet.  Människor tenderar även att bli mer produktiva i blåa rum


 

 

 

Blåa blommor gör sig bäst i dunkel belysning. Tyvärr lyste solen med ett skarpt ljus denna dag och därför var det svårt att återge den fantastiska effekt, som dessa mängder av blåsippor ingav. Men försök föreställa er den i stället.

(Bilderna är tagna i Kyllaj på Gotland)

 

ANNONS
Av oldmolly - 26 mars 2014 16:23

 

I dag regnar det massor. Helt ok, jag jobbade i natt, så det är perfekt sovväder.

I morgon ska det bli sol, då ska jag byta till sommardäck på bilen, det vill till att det inte blir halt på vägarna sen. Nu får det ta mig tusan bestämma sig.  Knopparna är sprickfärdiga och vårblommorna står på kö.

Kom nu våren jag är redo!


 

ANNONS
Av oldmolly - 24 mars 2014 07:46

Ett barn är en ängel vars vingar krymper i takt med att benen växer, sägs det.


 

Här har någon helt plötsligt växt ur sina vingar

Av oldmolly - 22 mars 2014 08:55

   Naturen är min kyrka och jag finner en stor tillfredsställelse i att bara vara ute. En alldeles vanlig promenad med hunden, kan ju vara helt underbar. I morse gick jag upp kl 06.00 Jag brukar vakna mellan 5 och 6, det har alltid varit så, jag kan inte sova längre, även om jag gått och lagt mig efter midnatt. Men det är något som jag uppskattar. Tidigt på morgonen är allt så oförbrukat och man får vara nästan ensam om allt det vackra runt ikring.


 

 Strax före soluppgången

 

I morse när jag kom ut, hörde jag genast tranorna på åkern här nedanför. Fyra stycken gick därnere och rådjuren stod i givakt inte så långt ifrån för att spana in hunden och mig. Det finns mycket rådjur här där vi bor och snart ska de få sina små kid. Jag är noga med att hålla hunden kopplat, så han inte börjar att valla dem. Även han verkar ha fått syn på rådjursprofilen där borta och han lyssnar intresserad när tranorna trumpeterar där borta. Solen har just tagit sig upp över skogen vid horisonten. Den bländar mig, så jag måste skugga med handen för att se fåglarna därborta. I morgon måste jag komma ihåg att ta med kikaren.


   


Nu sitter jag med en stor kopp te framför köksfönstret. Himlen är alldeles blå och solen får mer och mer kraft. Snart ska jag gå ut en andra gång och ge mig i närkamp med mitt blivande grönsaksland. När jag blir trött i ryggen, ska jag sätta mig på min bänk, som jag gjort av två stenar och en skiva sågat på längden ur en stor ekstock. Där ska jag sen sitta och njuta av att bara vara.


 


Av oldmolly - 17 mars 2014 08:24

Denna bild är från Hallshuk (norra Gotland) i går

 
 

 Här är vägen förbi grannen, där det föll ytterligare ett träd

 


Senaste dagarna har det blåst stormbyar över Gotland.


Åtskilliga träd har fått offra livet åt vinden. Därav två på mina landmärken.


Vi har ett 30-tal stora träd, mest tallar och granar, som jag helst vill skicka till vedtraven, eftersom de tar en massa solljus från trädgården. Hitintills har vi blivit av med 2 utan att lyfta ett finger (kanske inte riktigt sant).

   

 

Det lutande syns bakom det liggande träden


En gran föll åt grannens till, den andra lutade sig åt en av de som orkade stå upp och fick sedan fällas för att inte utgöra någon fara. Tur att de missade grannens hus med ungefär 4 meter tillgodo - mest tur för grannen förstås. Han hade en motorsåg, vilket inte jag har (för tillfället, den gamla slets ut), så han sågade upp granarna, jag lastade dem på hans släp och han körde bort dem.  På detta lite vis blev jag av med 2 av de förhatliga träden helt gratis. När jag senast behövde anlita professionell hjälp att fälla träd, kostade det flera tusen kronor. Nu slapp jag undan med lite kroppsarbete.


Jag ser i tidningen, att det ska blåsa hårda vindar även idag. Jag ska heja på. I morgon ska jag köpa en ny motorsåg.Av oldmolly - 14 mars 2014 09:17


Efter att ha tömt dammen på vatten, men framförallt vissna löv och dy, så är den nu fylld igen.

   

Jag lagade och fick igång pumpen, kopplade in den innan jag fyllde dammen. När dammen var full och jag sedan satte på strömmen, hände – ingenting.


Så nu får jag förbereda mig på ytterligare ett vårdopp. Jag tror jag väntar tills vattnet har blivit lite varmare. Det lär väl dröja,skräpväder är ju på G.


Under tiden kan jag ju njuta av vårblommor och solnedgångar.

       


Av oldmolly - 10 mars 2014 09:47

Vi försöker, och lyckas oftast gå promenader på 5 – 10 kilometer varje dag. Det gynnar hälsan, både vår och hundens. Fast nu börjar ”lilla gubben” att bli ganska trött av att gå långt. Det är sjukdomen MSA, som hindrar vår favo-sysselsättning. Han ger sig dock inte gärna och har svårt att erkänna att det tar emot, så oftast kämpar han på i alla fall gammal maratonlöpare som han är.

 

Här har vi tagit en lov runt Hammarsänget, Gotlands största änge. Klart att det är vackrare, när det är sommargrönt och fint väder. Men det är inte så tokigt så här års heller. Här får alla som vill plats samtidigt. Stolta ekar, orkidéer och lite fornlämningar. De fantastiska bildstenar som en gång stod här är numera på museer.

 

De gutniska ängena är fulla av husgrunder och kämpagravar. De kallas stensträngar (stainvastar), dvs långa gärdesgårdar uppbyggda av sten. Här på Gotland har vi till skillnad från fastlandet fortfarande kvar förhållandevis stora arealer naturliga slåtter- och betesmarker. Vi får ta med picnic nästa gång, när vädret är varmt och änget grönt.


Av oldmolly - 7 mars 2014 17:32

Ibland behöver man en fast punkt, för att känna sig trygg...

 

 

Bilden är tagen av och tillhör Tilda Gräsman 

 

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oldmolly med Blogkeen
Följ oldmolly med Bloglovin'

Välkommen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se