oldmolly

Alla inlägg den 8 mars 2010

Av oldmolly - 8 mars 2010 18:36

    

Skaren bildade en hård skorpa på snön


I dag bestämte jag mig för att jag inte skulle passa någon tid, inte göra något nyttigt på hela förmiddagen, bara njuta. Och njuta gör jag helst i naturen, så jag tog en promenad med Smilla. Först gick vi till Högdala-backen, en gammal soptipp, som är ganska mäktig. Här kan man se Globen, flygledartornet på Arlanda, Kista Tower bland mycket annat. Utsikten är magnifik!


Det var inte lätt att gå där, skaren bar ibland, ibland inte, ungefär vartannat steg sjönk man igenom. Nästan uppe på toppen fick jag syn på en räv samtidigt som den såg mig, den vara bara 10 – 20meter borta. Som tur var såg inte Smilla den, hon bara kände vitringen, vilket i och för sig gjorde det svårt att få henne att lyda mig, när jag ropade in henne, men till slut funkade det. Jag förstår varför räven höll till här, för man såg flera små möss, som pep iväg över snötäcket. Här var rävens skafferi.


I stället för att gå i den jobbiga icke-skaren, drog jag ner min långa jacka över rumpan för att åka ner på den hårda ytan. Det gick bra till en början, men Smilla försökte hela tiden stoppa mig, så till slut gav jag upp.  

Man ser rådjuren borta mellan träden på väg till skogen

 

  Därefter tog jag stigen genom skogen. Jag hittade ett nyligen fejat rådjurshorn, det låg blod runt det i snön. När jag passerade ett hygge, sprang två rådjur bort åt skogen. Undrar om det var en av dem som tappat det.

    

Konstiga katter på det hät pensionatet!


Vår väg gick sedan ner via Olhamra Kvarn och upp för den branta backen förbi kattpensionatet. Två stiliga schäfrar kom och hälsade på oss. Därefter passerade vi brandkårens övningshus, där de höll på att träna rökdykning.

  

  Brandkåren tränar rökdykning. Host, host!


Sista biten hem gick vi i samma spår som en häst och Smilla passade på att dryga ut kosten med lite hästbajs. Om jag kunde fatta, vad det ska vara för gott med hästbajs?

    

Smaken är bokstavligen som baken


Som kronan på verket passade Smilla på att jaga upp en katt i en stor gran. Det var väl en sorts kompensation för räven.


  

Det där var inte snällt!


Dagen var alldeles underbar. Det töade på vägen och man kunde spegla sig i vattenpölarna. När vi kom hem hade det gått tre timmar. Tiden går fort, när man har roligt.

  

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Ovido - Quiz & Flashcards